Nieuws

350 leerlingen bij 100% Verkeersveilig Event in Oostburg

100% Verkeersveilig Event 2021 een succes


Donderdag 30 september vond het 100% Verkeersveilig Event plaats, georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland. Dit evenement staat geheel in het teken van verkeerseducatie en wordt georganiseerd in het kader van de ‘Zeeuwse maand van de Verkeersveiligheid’. Ruim 350 basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uit de gemeente Sluis hebben hieraan deel genomen.  

BP ROVZ VERKEERS VEILIG EVENT 30092021 LOWRES 006 BP ROVZ VERKEERS VEILIG EVENT 30092021 LOWRES 008

De Provincie Zeeland heeft de maand september uitgeroepen tot ‘de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid’. In het verlengde hiervan worden een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder het ‘100% Verkeersveilig Event’. Doel van deze dag is het bewustzijn rondom verkeersveiligheid onder bovenbouwleerlingen van de basisschool te vergroten. Daarnaast wil het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) tijdens dit event het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel onder de aandacht brengen bij de docenten.

MONO-scoort bij de Parelburcht

Veel belangstelling bij de MONO scoort aftrap met Sem Stroosnijder
De MONO campagne actie MONO scoort is vanmorgen 17 september uitgevoerd door de ANWB op basisschool de Parelburcht in Oost-Souburg.

Directeur Parelburcht vertelt over belang van MONO fietsen ANWB tent bij MONO scoort

Leerlingen van deze basisschool genoten na zien van de MONO-scoort animatie  en de aftrap met wethouder van de gemeente Vlissingen, Sem Stroosnijder van doelschieten zonder afgeleid te worden (met sporten wil je scoren). Zo leerden zij meteen nut en noodzaak van het fietsen zonder afleiding door de smartphone.

Het ROVZ hoopt met deze actie, die al eerder werd uitgevoerd maar door de coronaperiode stil kwam te liggen, dat er een vervolg aan wordt gegeven door de aangemelde scholen of om deze actie te herhalen (buiten op het schoolplein of bij slecht weer in de gymzaal).

In de rij voor MONO scoort

De Parelburcht Veilig op weg!

De leerlingen van groep 7 van Basisschool De Parelburcht in Oost-Souburg hebben vandaag meegedaan aan het verkeerseducatieprogramma Veilig op weg.

Vandaag was het onderdeel de Dode hoek.
In groepjes van 5 hebben zij in de praktijk ervaren hoeveel, of juist hoe weinig zicht de bestuurder van een vrachtwagen heeft.

De maand september is in Zeeland de Maand van de verkeersveiligheid, VVN (een van ROVZ partners) voert daarom extra acties uit op scholen die kinderen bewust maakt van onveilige situaties in het verkeer en hoe deze voorkomen kunnen worden.

Foto 1 Foto 2

De actie vandaag werd uitgevoerd door Marieke Smolders en Henk van Ielen, beiden zijn vrijwilliger bij VVN.
Henk is werkzaam geweest in de wereld van de logistiek en ziet vaak gevaarlijk gedrag in het verkeer. Nadat hij opa is geworden heeft hij zich aangemeld als vrijwilliger bij VVN en hoopt zo bij te dragen aan veiligheid op de weg.

Marieke is buschauffeur en maakt regelmatig gevaarlijke situaties mee in haar beroep, vandaar dat ze mensen graag iets wil meegeven wat levensreddend kan zijn.
Of zoals ze zelf zegt: ‘Je ogen zijn je leven! Het is zo belangrijk om je plaats op de weg te weten.

Foto3

Prijsuitreiking kleurplaatwedstrijd MONO campagne in Westkapelle

Lau Verhulst wint prijs kleurplaatwedstrijd campagne MONO
in de reeks van 3 prijsuitreikingen rond de MONO campagne actie kleurplaatwedstrijd georganiseerd door het ROVZ in samenwerking met de Zeeuwse basisscholen is op 16 juli door wethouder Pieter Wisse de prijs uitgereikt aan leerling van De Lichtboei in Westkapelle. Hij kreeg in de klas de Efteling kadobon en de ingelijste kleurplaat. Samen met zijn klasgenootjes keken zij naar het MONO scoort! animatiefilmpje met tekst en uitleg door de wethouder: "focus je maar op één ding, dat is bij sporten zo én ook onderweg". Gebruik van de smartphone op de fiets is niet goed, zo wisten de leerlingen.

De klasgenootjes kregen van het ROVZ school op seef sleutelhangers en stickers, samen met toffe kleurblokjes die speciaal voor tekenwedstrijden zijn ontworpen. Samen met de winnaar op de foto was onderdeel van deze prijsuitreiking.

Foto 1 westkapelle foto 3 westkapelle

Met deze campagne actie wordt extra aandacht gevraagd voor rijden zonder afleiding: zowel op de fiets als in de auto, focus je alleen op het verkeer. Het doel is bewustwording van verkeersveilig rijgedrag.

Foto 2 westkapelle

Prijsuitreiking kleurplaatwedstrijd MONO campagne in Terneuzen

Op 14 juli is Kylie de Pooter in haar klas verrast met de prijs voor haar inzending (categorie bovenbouw basisonderwijs) kleurplaatwedstrijd MONO campagne die door het ROVZ gehouden is onder de Zeeuwse basischolen. Zij ontving een Efteling kadobon uit handen van wethouder Ben van Assche en haar klasgenootjes kregen leuke School op Seef sleutelhangers - en stickers én een tekenblokje gemaakt door het ROVZ. 

Foto School op seef 1 Foto School op seef 2

De ouders van Kylie waren ook bij deze uitreiking aanwezig en gingen erna op de foto met hun dochter, de klas en de wethouder.

Foto School op seef 3

Deze MONO actie is gehouden om bewustwording rond verkeersveiligheid te vergroten, gedrag te beïnvloeden op jonge leeftijd en te benadrukken dat smartphonegebruik onderweg gevaarlijk is. 

Prijsuitreiking kleurplaatwedstrijd MONO campagne

Sofie Sandee van basissschool de Kamperschouw is verrast met een prijs MONO kleurplaatwedstrijd

Op maandag 12 juli is de winnaar van de kleurplaatwedstrijd MONO campagne verrast in haar klas met een prijs overhandigd door wethouder verkeer van de gemeente Noord-Beveland, Pim Schenkelaars.
In de categorie bijzonder en opvallend, is Sofie Sandee in de prijzen gevallen en haar creativiteit is beloond met een bioscoopbon. Haar klasgenootjes kregen een leuke kleine verrassing van het ROVZ.

BP PZ ROVZ MONO lowres 00012 

BP PZ ROVZ MONO lowres 00025

 BP PZ ROVZ MONO lowres 00023 

Remwegdemo scholen in gemeente Hulst

Op dinsdag 6 juli 2021 zijn remwegdemo’s gehouden door VVN – ROVZ voor 160 scholieren uit de gemeente Hulst. Leerlingen van Inghelosenberghe (Sint Jansteen), 't Getij (Kloosterzande), De Oostvogel (Lamswaarde), Nobelhorst (Hulst) en 't Vogelnest (Hengstdijk) leerden meer over de remweg van een auto bij diverse snelheden. 
Wethouder Gino Depauw van de gemeente kwam een kijkje nemen bij de demonstratie in Sint Jansteen en zag hoe een instructeur liet zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren kinderen beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft.

Website rovz 1 

Remwegdemo scholen in gemeente Kapelle

Op dinsdag 29 juni 2021 zijn remwegdemo’s gehouden door VVN – ROVZ voor 250 scholieren uit de gemeente Kapelle. Leerlingen van De Moolhoek, 't Honk en de Juliana van Stolbergschool leerden meer over de remweg van een auto bij diverse snelheden. 
Wethouder Herselman van de gemeente Kapelle kwam een kijkje nemen en zag hoe een instructeur liet zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren ze beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft.

1 2

Remwegdemonstraties voor scholen Schouwen-Duiveland

Op donderdag 24 juni 2021 zijn remwegdemo’s gehouden door VVN – ROVZ voor 155 scholieren uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Leerlingen van De Kirreweie in Burch-Haamstede, 't Kofschip, st Willibrordusschool en Theo Thijssenschool in Zierikzee leerden meer over de remweg van een auto bij diverse snelheden. 
Wethouder Smit van de gemeente Schouwen-Duiveland kwam een kijkje nemen en zag hoe een instructeur liet zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren ze beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft.

DSC 0730 DSC 0731

Remwegdemonstratie voor scholen in Oost-Souburg

Op donderdag 20 mei 2021 zijn remwegdemo’s gehouden door VVN – ROVZ voor 174 scholieren uit de gemeente Vlissingen. Leerlingen van De Tweemaster-Kameleon, Burcht-Rietheim, Het Kompas en ’t Mozaiek in Oost-Souburg leerden meer over de remweg van een auto bij diverse snelheden.
Wethouder Stroosnijder van de gemeente Vlissingen kwam een kijkje nemen en zag hoe een instructeur liet zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren ze beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft.

DSC 0551

Doel van deze activiteit is ook om aandacht te vragen voor snelheidsproblemen in woonwijken en bij scholen. Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem. De leerlingen kregen informatie mee voor thuis. Zo kunnen zij ook hun ouders, buren, opa's en oma's enz. duidelijk vertellen wat ze hebben gezien en waarom het belangrijk is dat ze niet te hard rijden.

DSC 0557   DSC 0560

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws