Aftrap campagne "Licht aan, goed bezig!"

 Op donderdag 10 januari 2019 gaven gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Chris Simons het startsein voor de campagne ‘Licht aan, goed bezig!’. Dat gebeurde bij basisschool ’t Vierschip in Arnemuiden. Samen met leerlingen brachten de bestuurders een krijttekening op het schoolplein aan.

Stickeractie 1 Stickeractie 2

Stickeractie

Om extra aandacht te vragen voor fietsverlichting op scholen, heeft het ROVZ een stickeractie opgezet. Scholen konden reflecterende stickers bestellen; zowel voor leerlingen als voor hun ouders. Meer dan 65 basisscholen en 7 scholen voor voortgezet onderwijs doen mee met de actie. Er zijn in totaal 20.000 stickers aangevraagd! We hopen dat de stickers een aanleiding zijn om rond de keukentafel samen over verkeersveiligheid te praten. Aanvullend aan de stickers brengen de scholen krijttekeningen aan op het schoolplein.

Bezoek van ROVZ-ambassadeurs
Namens het ROVZ delen verschillende wethouders in de week van 10 tot 14 januari een fietsverlichtingspakket uit bij de deelnemende scholen. Leerlingen en ouders krijgen de reflecterende stickers met de tekst ‘Licht aan, goed bezig!’ en ‘Licht aan, goed voorbeeld!’. In samenwerking met de ANWB krijgen de scholen ook kartonnen mallen en krijtspuitbussen om krijtuitingen aan te brengen op de schoolpleinen. Ook zitten er in het pakket folders van de landelijke campagne ‘Ik val op’.

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Aftrap campagne "Licht aan, goed bezig!"
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Aftrap campagne "Licht aan, goed bezig!"