ANWB Fietsmasters op Oleanderhof in Arnemuiden

Maandag 13 december 2021 vond op basisschool Oleanderhof in Arnemuiden de zesde uitvoering van de Zeeuwse pilot ANWB Fietsmasters plaats.

Groepen 5, 6 en 7 kregen een praktische fietsvaardigheidstraining door een instructeur van ANWB Streetwise. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) organiseert in samenwerking met de ANWB deze pilot op tien verschillende Zeeuwse basisscholen met het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel (ZVL). De eerste uitvoeringen vonden plaats in november en er volgen nog trainingen in december 2021 en januari 2022.

 IMG 0885 IMG 0842 

Het programma bestaat uit twee lessen voor de groepen 5, 6 en 7 van de basisschool. Na een korte theorieles, oefenen de leerlingen onder begeleiding met hun fiets op een fietsparcours. Een deel van de gebruikte materialen blijft op de scholen achter, zodat de les door de leerkracht tussentijds kan worden herhaald. Een paar maanden later krijgen de leerlingen een tweede les. Deze les bestaat uit een stukje herhaling van de theorie en daarna gaan de leerlingen opnieuw oefenen op een nieuw, uitdagender parcours.

Achterliggend doel is de fietsvaardigheid van kinderen én het plezier in fietsen te verbeteren. Kinderen fietsen steeds minder vaak en daardoor steeds slechter. Kinderen komen met de auto, bakfiets of lopend naar school en maken daardoor niet voldoende fietsuren om echt veilig te leren fietsen.   

 IMG 0901

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | ANWB Fietsmasters op Oleanderhof in Arnemuiden
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | ANWB Fietsmasters op Oleanderhof in Arnemuiden