Remwegdemo's in Reimerswaal

Op maandag 27 juni  zijn remwegdemo’s gehouden door VVN – ROVZ voor 165 scholieren in de gemeente Reimerswaal.

Leerlingen van De Horizon en De Zandbaan in Rilland, De Klimroos in Krabbendijke, De Voorhoute en De Welle in Kruiningen en De Eendracht in Hansweert leerden meer over de remweg van een auto bij diverse snelheden. Wethouder Maarten Both bezocht de remwegdemonstratie in Kruiningen en vertelde de aanwezige leerlingen dat hij het heel belangrijk vindt dat alle kinderen in Reimerswaal verkeerseducatie krijgen en daardoor veiliger over straat kunnen.

Wethouder en leerlingen kijken naar remwegdemonstratie

Gastles Remwegdemonstratie

Een instructeur van Veilig verkeer Nederland liet de leerlingen zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren kinderen beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft.
Doel van deze activiteit is ook om aandacht te vragen voor snelheidsproblemen in woonwijken en bij scholen. Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem. De leerlingen kregen informatie mee voor thuis. Zo kunnen zij ook hun ouders, buren, opa's en oma's enz. duidelijk vertellen wat ze hebben gezien en waarom het belangrijk is dat ze niet te hard rijden.