Remwegdemonstraties leerlingen basisscholen Goes

Op maandag 25 en dinsdag 26 maart zijn er remwegdemonstraties gegeven door VVN in Goes. Basisschoolleerlingen leren hierbij meer over de remweg van een auto bij diverse snelheden. 
403 leerlingen van Stamperiusschool, 't Noorderlicht, Holtkampschool, Kohnstamschool, Kloetingseschool, Prinses Beatrixschool, De Zuidwesthoek en Bisschop Ernstschool namen deel aan deze remwegdemonstraties.

Knuffelbeer vliegt d

Remweg inschatten

Een instructeur van Veilig verkeer Nederland liet de leerlingen zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur. Door de remwegdemo leren kinderen beter inschatten wanneer ze veilig kunnen oversteken en wanneer niet. Ook wordt duidelijk dat een aanrijding met lage snelheid al grote gevolgen heeft.

Het doel

Doel van deze activiteit is ook om aandacht te vragen voor snelheidsproblemen in woonwijken en bij scholen. Te hard rijden in woonwijken is het meest gemelde probleem. De leerlingen kregen informatie mee voor thuis. Zo kunnen zij ook hun ouders, buren, opa's en oma's enz. duidelijk vertellen wat ze hebben gezien en waarom het belangrijk is dat ze niet te hard rijden.

Leerlingen Kloetingseschool tijdens remwegdemonstratie

Knuffelbeer vliegt d
Leerlingen en instructeur bij auto tijdens remwegdemonstratie
Leerlingen kijken toe bij remwegdemonstratie
Leerlingen kijken naar instructeur
Leerlingen en instructeur bij auto tijdens remwegdemo
Leerlingen en instructeur plaatsen pionnen op de weg