Informatie voor ouders

Actieve ouders zijn onmisbaar voor verkeersactiviteiten en -lessen op school. Waarom? Veel scholen besteden aandacht aan goede verkeerseducatie.
Maar soms heeft de school geen tijd voor extra activiteiten.
En een leerkracht heeft vaak hulp nodig bij het geven van praktische verkeerslessen omdat er in kleine groepjes wordt gewerkt.

Tenslotte zijn ouders zelf ook 'ervaringsdeskundigen'. Het leren van veilig gedrag aan uw kind in het verkeer is ook de taak van de ouder.

Op deze site leest u meer over wat u kunt doen op school en hoe u de school goed kunt ondersteunen. Het is  belangrijk dat de school, de ouders en de gemeente goed samenwerken om de kinderen veilig in het verkeer te laten bewegen.

Wat kunnen ouders doen?

Verkeersontwikkeling kinderen

Jonge kinderen ontwikkelen zich volop. Door hun leeftijd hebben ze een aantal eigenschappen, die doorwerken in de manier waarop ze waarnemen, reageren en leren in het verkeer.
Voor opvoeders is het heel belangrijk te weten welke kenmerken dit zijn.
Lees meer

Ouder Tip-kalender

De informatie voor ouders is vernieuwd. Op de ouder Tip-kalender vindt u voor iedere maand actuele onderwerpen én oefentips voor de verkeersopvoeding van uw kind.
Naar de ouder Tip-kalender

Hulp op school

Voor het Zeeuws VerkeersveiligheidsLabel is de actieve ouder onmisbaar. Scholen hebben uw hulp en ondersteuning echt nodig, zodat de leerkracht goed de verkeerslessen kan geven. Dus heeft u tijd en lijkt het u leuk om samen met de kinderen met verkeer bezig te zijn, meldt u zich dan aan bij uw school. 
Lees meer

Ouders en verkeerskunsten

Oefenen in de praktijk is heel belangrijk binnen het Zeeuws VerkeersveiligheidsLabel. Kinderen leren immers vooral door oefening hoe je vaardig en veilig aan het verkeer deelneemt. Juist daarom is de praktijkmethode Verkeerskunsten ontwikkeld: een serie lessen met een doorgaande lijn, beginnend in groep 1 en doorlopend tot en met groep 8. We zijn er heel blij mee, dat in Zeeland al veel scholen met deze aanpak werken. Ouders zijn daarbij onmisbaar! 

Lees meer

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland is al sinds jaar en dag een begrip voor verkeersveiligheid op school. VVN kan de ouder op school die meer wil doen, extra ondersteunen, met hun ervaring en expertise.

Lees meer