Hulp op school

Bij verkeersonderwijs op straat is veel individuele aandacht nodig voor ieder kind. In het verkeer zijn meestal kleine groepjes kinderen op stap. Voor de begeleiding van deze groepjes zijn de meeste scholen dan ook op zoek naar enthousiaste ouders om het lerarenteam te ondersteunen en de kinderen te helpen.
Ook kunnen ouders de school helpen bij het organiseren en uitvoeren van de verschillende verkeersprojecten (zie kader). Kinderen vinden vooral de praktische verkeerseducatie erg leuk en het is best interessant om de kinderen daarbij te begeleiden.
Verder is het belangrijk dat er iemand m.b.t. het thema verkeersveiligheid het vuurtje aan kan wakkeren op een school, die de school scherp houdt hierop. Ouders doen dit vaak, al dan niet via de OR of MR.

Waar kunt u zoal bij helpen?

 • Als hulpouder op school kunt u de leerkracht helpen bij de (praktische) verkeerslessen (zoals fietsvaardigheidsoefeningen of oversteekoefening), zodat de kinderen meer en beter aandacht krijgen tijdens de oefeningen.
   
 • Als verkeersouder organiseert u (mede) verkeersactiviteiten zoals het praktisch verkeersexamen of een fietscontrole. Ook kan de verkeersouder de route naar het voortgezet onderwijs met groep 8 verkennen.
   
 • De verkeersouder bemoeit zich meer met verkeersveiligheid op school.
  De verkeersouder:
  - kan deelname aan het Zeeuws VerkeersveiligheidsLabel aankaarten;
  - heeft contact met de school over verkeersonderwijs en activiteiten;
  - onderneemt actie om de school verkeersveiliger te maken;
  - kan ook samen met de school contact hebben met de gemeente hierover ;
   
 • De verkeersouder neemt deel aan de verkeerswerkgroep op school en kan ook via een OR of MR aandacht vragen voor verkeersveiligheid.

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland is al sinds jaar en dag een begrip voor verkeersveiligheid op school. VVN kan de ouder op school die meer wil doen, extra ondersteunen, met hun ervaring en expertise.

Lees meer

Logo Veilig Verkeer Nederland